Vuggestue

Børnenes fremtid her

Vuggestuen

Tryghed. Ro. Nærvær.

I vuggestuen tilbyder vi børnene trygge rammer, med ro og nærvær. Det er vigtigt for os, at give de små børn har en god, rolig og genkendelig hverdag med faste og stabile voksne, der gør tilknytningen for barnet lettere.

Vi prioriterer det, at have hyggelige og hjemlige omgivelser og er derfor kun 16 børn fordelt på 2 stuer.

Vuggestuen

Vejle Private Børnehave & Vuggestue er privat daginstitution, som arbejder målrettet med at understøtte børns holistiske udvikling, nærmere bestemt til den sanselige, emotionelle & kognitive udvikling.

Vores vuggestue er fra 2017 og er hjemmehørende i Vejle Kommune og er normeret til 15 børn.

Familiesyn

Vi er af den klare overbevisning, at hjemmet har den afgørende rolle for barnets dannelse. Med sit blanke erfaringslandskab vokser barnet op i familien og tilegner sig sine livs færdigheder. Det er igennem rammer & rytmer, at barnet lærer at sige tak, lærer at vaske hænder, lærer at ryde op, lærer at trøste osv. Det betyder, at forældrene har det suveræne ansvar i at skabe et nærende hjem for deres børn at vokse op i.

Dette familiesyn er vores afsæt i det daglige arbejde, således at vi gerne spørger ind til hjemmets strukturer, med henblik på børns udvikling. Den tydelige kontinuitet og samhørighed mellem hjemmets strukturer og dagligdagen i institutionen øger barnets oplevelse af sammenhæng og generelle trivsel.

Udover den tætte kommunikation med forældre, så tilbyder vi certificeret familieterapi, samt årlige forældreforedrag, som alle skal medvirke til at beskytte den sunde & bæredygtige barndom.

Hverdagen

Hverdagen på institutionen er nøje planlagt og struktureret. Alt vores personale har ugentlig forberedelse til planlægning af aktiviteter for børnene. Vi anskuer struktur som en forudsætning for et godt læringsmiljø; det er ved hjælp af vores daglige og ugentlige struktur, at vi på kontinuerlig vis planlægger, udfører og evaluerer aktiviteter for børnene.

I praksis betyder dette, at forældrene hver fredag kan se ugeplanen for den kommende uge. Alt opdateret plan kan følges via FAMLY appen.