Vejle Privatskole fejrer grundloven med en særlig skoledag

På Vejle Privatskole er grundlovsdagen ikke en skolefri dag. Der er derimod lagt op til en særlig dag for de 185 skoleelever, der afholder den sædvanlige morgensamling ved flagstangen for at hejse Dannebrog og holde grundlovstaler.

Flere af skolens elever har arbejdet med demokrati og grundloven, og eleverne kommer også til at medvirke aktiv til markeringen af grundlovsdagen på skolen. To elever afholder grundlovstaler til morgensamlingen, som de selv har skrevet.

– Det er vigtigt, at vi lærer eleverne om det danske demokrati. Grundloven handler vores rettigheder og pligter i samfundet, siger Rikke, der til dagligt er dansklærer i udskolingen.

At uddanne dygtige, respektfulde, imødekommende og ansvarsfulde elever med kendskab til deres ret, pligt og ansvar i samfundet er blandt skolens målsætning. Derfor er dagen ikke en fridag for skolens flersprogede elever, men en skoledag hvor folkestyret markeres.

– Vi tilbyder samfundsfag allerede fra 1. klasse for at leve op til vores målsætning. Det gør vi for at fremme tilegnelsen af dansk kultur. Om man hedder Ahmet, Aisha eller Anders er knap så vigtigt, grundloven er vores. Den giver os alle rettigheder og pligter, som vi skal bevare og være opmærksomme på, siger skolens leder Ahmet.

Senere på dagen deltager udskolingseleverne ved forskellige grundlovsarrangementer sammen med deres klasselærere.

 

Related posts

Post a Comment