STOP HETZEN MOD VEJLE PRIVATSKOLE

Vedr. artikel i Kristelig Dagblad

På baggrund af dagens artikel i Kristelig Dagblad, med overskriften ”flere muslimske friskoler har bånd til Islamistisk bevægelse”, finder vi det nødvendigt at sende denne pågældende meddelelse.

Vejle Privatskole er en uafhængig friskole, der er på ingen måder lader sig påvirkning af andre skoler, organisationer, bevægelser eller lignende. Det er alene bestyrelsen og generalforsamlingen der har det endelige ord iht. de beslutninger der foretages på skolen.

Vores kommentar til beskyldninger er følgende:

1 – Tilknytning til DIKEV
Vores relation til dikev er rent lejer-udlejer forhold. Ifm. køb af bygningen har vi henvendt os til DIKEV, da vi ikke kunne få et lån i bankerne. Der har aldrig været nogen form for indflydelse eller påvirkning fra DIKEV.

2 – Tilknytning til Dansk Islamisk Trossamfund og andre bevægelser
Vi har ingen relation eller tilknytning til Dansk Islamisk Trossamfund eller nogen form for bevægelser.

3 -Tilknytning til Vejle Ungdoms- & Kulturforening
Vejle Ungdoms- & Kulturforening er en lokal forening her i Vejle grundlagt i 1980erne af herboende familier, der stammer fra Tyrkiet. Som friskole er vi afhængige af lokalsamfundet og forældrenes netværk – både ift. tilmeldinger men også mund-til-mund markedsføring. Derfor er der et samarbejde med foreningen og de udpeger også tre medlemmer til bestyrelsen jt. vedtægterne (gerne medlemmer der har børn på skolen). Det er en sammensætning der er lovligt og ses ofte i friskolerne. Vores vedtægter og sammensætning er godkendt af Undervisningsministeriet og Dansk Friskoleforening.

4- Klage til ministeriet
Vi har søgt agtindsigt i vores sager hos ministeriet og kan se, at der er nogle klager fra personer, der mener, de har/haft relation til skolen. Der bliver bl.a. nævnt, at en religionslærer på skolen skulle have sagt, at man ikke må være venner med danske børn. Vi er en skole der ser alle vores elever som danske børn – uanset hvilken baggrund deres forældre har. Vi har tæt samarbejde med foreningslivet og opfordrer vores børn til at være aktive efter skoletid, så de får venner udenfor skolen. Over halvdelen af vores ansatte er af dansk herkomst. Som en del af vores morgenbøn siger børnene hver morgen ”Gud gør os til gavn for samfundet”. Så vi forstår ikke beskyldningerne og vælger at se det som hetz mod skolen. Alle anklager er anonyme, hvorfor de må anses som værende utroværdige. Vi lever desværre i en tid, hvor der er et negativt fokus på de muslimske friskoler, og det gør det selvsagt nemmere at anklage og beskylde os, selvom der ikke er bevis eller grundlag for beskyldningerne.

 

Vi er klar til at gå i dialog, og svarer glædeligt på alle spørgsmål, da vi intet har at skjule. Men vi ønsker hetzen skal stoppe. Vi er her for at drive en friskole for flersprogede børn.

Venlig hilsen
Vejle Privatskole

Related posts

Post a Comment