Små frø skal aflive fordomme hos skoleelever

Elever og lærere fra Vejle Friskole besøgte Vejle Privatskole. Det er vigtigt af få udfordret nogle af de fordomme, vi har mod hinanden, siger lærer Thomas Grandahl (Vejle Friskole). To helt forskellige friskoler fra Vejle lærte hinanden lidt bedre at kende. Det skete mens det tidligere overrabiner Bent Melchior og forfatter Özlem Cekic kom forbi til en foredrag om forskelligheder og fordomme.

Det er 60 elever og lærere fra Vejle Friskole besøgte Vejle Privatskole, og allerede nu er der plantet nogle små frø, der flytter på nogle af de fordomme, som der er, fortæller lærer Thomas Grandahl fra Vejle Friskole.

– Vi overvejer faktisk at lave et fremtidigt samarbejde, hvor vi løser opgaver sammen, fortæller han til TV SYD.

Og det er vigtigt, siger Thomas Grandahl.

– Vi har alle sammen fordomme, det er nødvendigt for at vores verden hænger sammen. Vi kan ikke komme som et stykke hvidt papir hver gang, men ved at mødes og tale sammen, finder vi ud af, at vi ikke er så forskellige, men også har mange ting tilfælles, siger Thomas Grandahl.

Fordomme skal modarbejdes

Özlem Cekic og Bent Melchior har gennem mange år været gode venner på trods af deres forskellighed, og det kan de bruge, når de mødes med eleverne fra friskoler, der ofte er startet op med forskellige værdier.

– Vi tror på, at venskaber vaccinerer mod fordomme. Derfor bringer vi unge mennesker sammen på tværs af religion, kultur og geografi, siger Özlem Cekic til TV SYD.

Related posts

Post a Comment