Jeg har opdaget min talent til emneugen

Uge 5 blev en øjenåbner for mange elever på Vejle Privatskole. Her afholdte skolens elever emne uge, hvor det store emne i år var “positiv psykologi” med mål om, at finde elevernes styrker og talenter. Her  fandt eleverne ud af hvilke styrker de havde og hvilke styrker de skulle arbejde videre mere med i fremtiden.

“Jeg fandt ud af, at min styrke er hjælpsomhed. Det vidste jeg måske godt, men det var godt at sætte ord på det og få det bekræftet af klassekammeraterne. Det har også styrket vores samarbejde i klassen”, siger Iman fra 4. klasse.

Ugen startede med teoretisk forløb og mindre projektopgaver til elever. 0. klasse eleverne har lavet både med deres styrker skrevet på sejlene. 4-7. kl har lavet et stort historisk tidslinje som produkt, hvor styrkerne blev brugt i projektforløbet. 6-7. klasse eleverne har lavet video hvor deres styrker er i fokus.

Lærerne har over en længere periode i samarbejde med Helle Fisker planlagt forløb for eleverne indenfor positiv psykologi, som skal hjælpe med, at finde elevernes talenter.

Helle Fisker siger vedr. forløbet: “Nu har jeg over en længere periode besøgt Vejle Privatskole og det er en fantastisk oplevelse. Lærerne har været engagerede og har omsat positiv psykologi og styrkerne i praktisk. Jeg oplever begejstring i personalestuen og blandt eleverne. Eleverne brænder for at fortælle mig hvad de har lært og lavet i emneugen – og fortæller det med en stolthed. De har lavet en masse kreative ting som afspejler deres engagement i projektet. Det er derfor næsten som en juleaften for mig idag, da jeg kan se vores forløb har gavnet og lever videre på Vejle Privatskole.”

Emneugen afsluttede med præsentationsaften for alle forældre om fredagen. Eleverne fik her mulighed for, at præsentere deres produkter til forældre og familien, samt snakke om deres styrker og talenter.

Related posts

Post a Comment